Meni Zapri

Zdravo!

Vesela sem, ker ste obiskali mojo spletno stran Mojana mozaiki. Naj povem da sem človek, ki ima že celo življenje veliko željo po ustvarjanju. Ker imam rada naravo, sem tudi material za izdelavo različnih dekoracij vedno našla tam. Kjerkoli sem bila, sem domov vedno prinesla kamenčke, vejice, storže… in ustvarila edinstvene dekoracije.

Z mozaiki pa sem se prvič srečala pred skoraj tridesetimi leti na Cipru. Od takrat naprej je v meni rasla želja, da bi nekoč lahko delala samo še mozaike…

Moj prvi mozaik

Pred desetimi leti sem izdelala svoj prvi mozaik iz keramičnih ploščic; idejo za vzorec sem dobila kar iz pečnic na domači krušni peči. Kadar mi je čas dopuščal, sem ustvarjala v svoji mali delavnici. Preizkušala sem razne tehnike in materiale; kamen, keramiko, smaltije, les. Veliko stvari mi na začetku ni uspelo dokončati tako, kot sem si zamislila. A sem vztrajala in se učila.
Želja po samostojni poti izdelovati unikatna ogledala ali mize, umestiti mozaik v pohištvo, na kamine, stene… je bila vsak dan večja.Odločitev, da začnem svojo ustvarjalno pot in ponudim lepe izdelke za vsak dom, je padla.

Z največjim veseljem izdelujem ogledala, ki so nepogrešljivi del vsakega doma. Izdelam jih lahko v različnih oblikah, barvah, dimenzijah, z različnimi materiali in v različnih tehnikah. Vsak zase je poseben, unikaten in edinstven.Če zasledim kak manjši kos pohištva (nočna omarica, manjša mizica), ga obnovim in nanj vdelam mozaik (lahko iz lesa, kamna,keramike).Najlepše je delati tisto, kar te veseli, kar te izpolnjuje. Meni mozaiki vsekakor polepšajo prav vsak dan in bom zelo vesela, če bo kakšen moj izdelek polepšal dom tudi vam.

Jana Stare – Mojana